Taakomschrijving
Onder de verantwoordelijkheid van het departementshoofd Business en Recht en in overleg met de adviseur Onderwijs en Kwaliteit, sta je mee in voor de kwaliteits- en curriculumontwikkeling van de opleidingen in het departement Business en Recht van AP Hogeschool.
Je ondersteunt de opleidingsverantwoordelijken en lectoren. Meer specifiek sta je deze collega's bij bij de opmaak van ECTS-fiches, het hanteren van didactische werkvormen, de uitwerking van onderwijsleermiddelen en de adequate beoordeling van het leerproces en -product. Ook begeleid je hen bij de evaluatie en bijsturing van de onderwijsleermiddelen, de studeerbaarheid en de beoordeling met het oog op de verdere ontwikkeling en, voor de graduaatsopleidingen, de voorbereiding van de visitatie en accreditatie van de graduaatsopleidingen.
Je staat onder andere in voor:
- ondersteuning bij de kwaliteits- en curriculumontwikkeling;
- voorbereiding van de visitatie en accreditatie van de graduaatsopleidingen;
- projecten m.b.t. de kwaliteits- en curriculumontwikkeling van de graduaatsopleidingen en de professionele bacheloropleidingen (m.i.v. stage/werkplekleren/duaal leren), om een optimale dienstverlening aan te bieden aan het onderwijzend personeel;
- voorbereiding en ondersteuning van het departementshoofd bij onderwijsprocedures binnen het departement;
- ontwikkeling en de actualisatie van processen, procedures, documenten en richtlijnen m.b.t. kwaliteits- en curriculumontwikkeling, het digitaal leren en toetsen; zo zorg je voor de uitwerking van online ondersteuningsmateriaal en documenteer je de verschillende opdrachten;
- fungeren als intern aanspreekpunt voor en het geven van vorming/informatie over jouw werkdomeinen. Je verzamelt best practices en draagt deze uit naar alle belanghebbenden;
- opvolging van de evoluties en ontwikkelingen met betrekking tot kwaliteits- en curriculumontwikkeling (m.i.v. stage/werkplekleren/duaal leren) door het deelnemen aan vormingen, studiedagen, zelfstudie, …
Profiel
- Je hebt bij voorkeur ervaring in het (hoger)onderwijs en/of in het werkveld.
- Je toont persoonlijk leiderschap, je neemt verantwoordelijkheid voor je werk en loopbaan en bent in staat tot zelfreflectie.
- Je bent organisatorisch sterk, creatief en praktisch ingesteld.
- Je hebt ervaring met administratieve processen.
- Je kan het nodige onderzoek verrichten om nieuwe projecten op te starten en opgestelde doelstellingen te behalen.
- Je werkt klantgericht, planmatig en resultaatgericht.
- Je werkt met aandacht voor detail en kwaliteit.
- Je schrijft graag en beschikt over uitstekende schriftelijke vaardigheden in het Nederlands.
- Je bent discreet en beschikt over sterke communicatieve vaardigheden.
- Je kan zelfstandig werken maar ook vlot in team functioneren.
- Je hebt zin voor initiatief.
- Je werkt graag aan projecten met een langere doorlooptijd en toont vastberadenheid om doelen te bereiken.
- Je hebt een proactieve houding.
- Je bent gemotiveerd en geprikkeld door nieuwe onderwijskundige methodieken met focus op de kwaliteits- en curriculumontwikkeling (m.i.v. stage/werkplekleren/duaal leren) in het hoger onderwijs.
- Je analyseert de behoeften van collega’s en lesgevers en geeft advies en raad op maat van die noden. Je bouwt relaties op en onderhoudt deze aan de hand van eigen ervaringen en expertise. Je bent een stevige gesprekspartner die anderen weet te overtuigen en mee kan nemen in veranderingen.
- Je kan vlot overweg met MS Office-toepassingen.
- Je kan je snel inwerken in nieuwe software.
Toelatingsvoorwaarden
- Je bent in het bezit van een bachelor of graduaat (of gelijkwaardig door ervaring), bij voorkeur in een relevant studiegebied (pedagogische wetenschappen, onderwijskunde, educatieve studies, onderwijswetenschappen …).
Opmerkingen
Plaats van tewerkstelling: campus Meistraat - Meistraat 5, 2000 Antwerpen
Wijze van solliciteren
Tot en met 23-03-2025 kan je uitsluitend via http://vacatures.ap.be/ kandideren. Je kandidaatstelling bevat een gemotiveerde brief, een uitgebreid CV, een kopie van het gevraagde diploma en, indien van toepassing, een NARIC-gelijkwaardigheid van het gevraagde diploma.
Ben je niet in het bezit van het vereiste diploma, maar beschik je wel over een diploma secundair onderwijs en heb je minstens 5 jaar relevante ervaring? Dan kan je - in een latere fase in het selectieproces – aan de hand van een portfolio erkenning krijgen van eerder verworven competenties.
Selectieprocedure
De selectie gebeurt door een selectiecommissie. Op basis van de ingezonden kandidaturen beslist deze commissie welke kandidaten worden uitgenodigd voor een selectiegesprek. Een bijkomende selectieronde en/of proef kan georganiseerd worden.
Te noteren
Datum kandidaatstelling:
23/03/2025
Datum interview:
vanaf 27/03/2025
Indiensttreding:
31/03/2025 of aansluitend