AB-ATP-O-VAC24-004 - Data analist – 50 à 80%
Betrekking
Functie:
Stafmedewerker
Departement:
Directie Algemeen Beheerder
Aanstelling:
Statutair
Vereist niveau:
Professionele bachelor
Volume:
50%
Duur:
ten vroegste vanaf 19/08/2024
Details

Taakomschrijving

Word jij gelukkig van het uitpluizen, structureren, visualiseren en analyseren van data? Zie jij patronen of tendensen die nog niemand spotte? Hou je ervan om een nieuw proces in marketing data uit te tekenen? En minstens even belangrijk: heb je zin om die data-inzichten te delen met een team van marketing- en communicatieprofessionals in een hogeschool in volle ontwikkeling? Als je vier keer volmondig "ja" hebt geantwoord, dan zouden we héél graag met je kennismaken!Wat zal je doen? • Je brengt de verschillende databronnen in kaart (Microsoft Dynamics, Google Analytics 4, conversies van online en offline bronnen, enz.), en bouwt de achterliggende datastromen zodat je tot een hapklaar en geautomatiseerd model voor datavisualisatie komt.

 • Je verwerkt de beschikbare marketing en sales data tot hapklare insights aan de hand van PowerBI-visualisaties, en maakt daar zelf ook uitgebreide analyses van. We hebben héél veel data, welke conclusies trek jij eruit? Waar moeten we eerst werk van maken? Waar missen we nog zaken? Jij bent de persoon die ons dat gaat vertellen. Je collega’s werken vervolgens actieplannen uit die – juist ja – nog meer data opleveren. 

 • Merk je dat er nog ergens data missen om jouw analyses naar een hoger niveau te kunnen tillen? Dan doe je actief voorstellen ter verbetering van de customer journey zowel digitaal als op onze events, en werk je daarbij samen met segment marketeers, een webmaster en een verantwoordelijke voor beurzen en events. Je ondersteunt hen bij de opvolging van leads en de verwerking van de resultaten tot analyses en rapporten.

 • De volledige opzet van een nieuw proces marketing data. Je brengt in kaart wat nodig is en ontwikkelt de benodigde elementen zodat de marketeers en andere collega’s eenvoudig en accuraat jouw data-analyses kunnen bekijken, en de conclusies kunnen toepassen in hun marketingacties. Jouw legacy? Eeuwige roem als stichter van een nieuw proces in marketingdata.


Profiel

Wie zoeken we? • Je pluist graag zaken uit. Je bent analytisch en goed met data, maar tegelijk ook heel communicatief. 

 • Je datakennis is het belangrijkste, maar idealiter heb je kennis van en ervaring met marketing. Want je gaat niet alleen data interpreteren, je maakt ook analyses die door de marketeers gebruikt kunnen worden om marketinginspanningen aan te koppelen. 

 • Dat doe je niet altijd alleen. Je kan autonoom werken, maar houdt er even goed van om met andere collega’s te sparren. Samenwerken zit in je DNA.

 • Ervaring binnen de sector (hoger) onderwijs is een plus, maar geen must. Maar je hebt sowieso feeling met onze materie, namelijk (levenslang) leren en onze doelgroepen. 

 • Je hebt ervaring met projectwerking: je weet dat een overzichtelijke planning het begin is van een geslaagd project, bent in staat goede briefings op te stellen, deadlines op te volgen en coördineren doe je op automatische piloot.  

 • Je hebt ervaring met het opvolgen van (marketing) data/leads en rapportage. Ervaring met Microsoft Dynamics is een stevige plus, datavisualisatie via tools zoals Power BI een must. Je vindt bij voorkeur ook je weg in Google Analytics 4 en de datatools van social media (Meta, TikTok, LinkedIn).


Toelatingsvoorwaarden


 • Je bent in het bezit van een bachelor of graduaat (of gelijkwaardig door ervaring).

 • Je hebt bij voorkeur minstens 3 jaar relevante werkervaring met marketing data analyse. 


Aanbod

Onze troeven • een statutaire aanstelling met mogelijkheid tot vaste benoeming

 • een loon in functie van je kennis en ervaring met een aantrekkelijk groeipad van barema B21 tot B32

 • een mooi pakket aan vakantiedagen

 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om 1 à 2 dagen van thuis te werken

 • gratis hospitalisatieverzekering (vanaf 70% tewerkstelling)

 • volledige terugbetaling van je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer of

 • een fietsvergoeding van 0,231 euro/km

 • een laptop (vanaf 50% tewerkstelling) en een internetvergoeding vanaf 20 euro per maand

 • talrijke kortingen met je lerarenkaart en via Benefits@work

 • een werkplek midden in de bruisende metropool Antwerpen Salaris

Je ontvangt een loon in functie van je kwalificaties en ervaring binnen de loonrange salarisschaal 5.1 (barema 592 - B21), salarisschaal 5.2 (barema 584 - B22) en salarisschaal 5.3 (barema 594 - B31) van de AP Hogeschool. Je kan tot 15 jaar erkenning krijgen van je nuttige beroepservaring.Je krijgt een aanstelling in een statutair tijdelijk vacant ambt voor 50% ten vroegste vanaf 19-08-2024 en voor onbepaalde duur. Optioneel kan de aanstelling worden uitgebreid met 30% in een statutair tijdelijk niet-vacant ambt en dit vanaf 01-09-2024 tot en met 31-12-2024.Werkplek

Campus Lange Nieuwstraat - Lange Nieuwstraat 101, 2000 Antwerpen.


Opmerkingen

Wijze van solliciteren

Je kan uitsluitend via http://vacatures.ap.be/ kandideren. Deze vacature blijft openstaan tot een geschikte kandidaat werd gevonden. Je kandidaatstelling bevat een gemotiveerde brief, een uitgebreid CV, een kopie van het gevraagde diploma en, indien van toepassing, een NARIC-gelijkwaardigheidsverklaring van het gevraagde diploma. 

Ben je niet in het bezit van het vereiste diploma, maar beschik je wel over een diploma secundair onderwijs en heb je minstens 5 jaar relevante ervaring? Dan kan je - in een latere fase in het selectieproces – aan de hand van een portfolio erkenning krijgen van eerder verworven competenties. Selectieprocedure

De selectie gebeurt door een selectiecommissie. Op basis van de ingezonden kandidaturen beslist deze commissie welke kandidaten worden uitgenodigd voor een selectiegesprek. Een bijkomende selectieronde en/of proef kan georganiseerd worden. 

 

Contactinformatie

Informatie betreffende vacature
Vragen over de inhoud van de vacature?
Ariane Van Houdt (ariane.vanhoudt@ap.be)

Vragen over de selectieprocedure?
Sem Van D’huynslager (wervingenselectie@ap.be)
 
Informatie betreffende selectieprocedure
Directie Personeel ATP
E-mail: wervingenselectie@ap.be

Te noteren


Datum kandidaatstelling: 31/12/2099

Datum interview: ten vroegste vanaf 17/07/2024

Indiensttreding: ten vroegste vanaf 19/08/2024