AB-ATP-VAC24-001 - Data analist – 50%
Betrekking
Functie:
Stafmedewerker
Departement:
Directie Algemeen Beheerder
Aanstelling:
Statutair
Vereist niveau:
Professionele bachelor
Volume:
50%
Duur:
ten vroegste vanaf 19-06-2024
Details

Taakomschrijving

Word jij gelukkig van het uitpluizen van data? Zie jij patronen of tendensen die nog niemand spotte? Hou je ervan om een nieuw proces in marketing data uit te tekenen? En minstens even belangrijk: heb je zin om samen te werken met een leuk team van marketing- en communicatieprofessionals in een hogeschool in volle ontwikkeling? Als je vier keer volmondig "ja" hebt geantwoord, dan zouden we héél graag met je kennismaken!Wat zal je doen? • Je brengt de verschillende databronnen in kaart (Google Analytics 4, social media tools, MS Dynamics, enz.), verzamelt de beschikbare data en zorgt ervoor dat de datacaptatie goed verloopt over alle processen heen: zowel digitaal als fysiek op bijvoorbeeld onze events en beurzen, van registratie tot nurturing van contacten. Je doet actief voorstellen ter verbetering van de customer journey en werkt daarbij samen met segment marketeers, een webmaster en een verantwoordelijke voor beurzen en events. Je ondersteunt hen bij de opvolging van leads en de verwerking van de resultaten tot analyses en rapporten.

 • Je analyseert de beschikbare marketing data en verwerkt ze tot hapklare insights. We hebben héél veel data, welke conclusies trek jij eruit? Waar moeten we eerst werk van maken? Waar missen we nog zaken? Jij bent de persoon die ons dat gaat vertellen. Je collega-marketeers werken vervolgens actieplannen uit die – juist ja – nog meer data opleveren. Ook daar sta je aan de zijlijn om de juiste interpretaties te kunnen maken om studiekiezers, zij-instromers en professionals nog beter van dienst te kunnen zijn. 

 • De volledige opzet van een nieuw proces marketing data. Je brengt in kaart wat nodig is zodat de marketeers en andere collega’s eenvoudig en accuraat aan marketingdata-analyse kunnen doen én zorgt ervoor dat deze elementen ontwikkeld worden. Jouw legacy? Eeuwige roem als stichter van een nieuw proces in marketingdata.


Profiel


 • Je bent in het bezit van een bachelor, graduaat (of gelijkwaardig door ervaring).

 • Je hebt bij voorkeur minstens 3 jaar relevante werkervaring met marketing data analyse. 


Wie zoeken we? • Je pluist graag zaken uit.

 • Je bent analytisch en goed met data, maar tegelijk ook heel communicatief. 

 • Je hebt kennis van en ervaring met marketing. Want je gaat niet alleen data interpreteren, je maakt ook analyses om er uiteindelijk via de marketeers marketinginspanningen aan te koppelen. 

 • Dat doe je niet altijd alleen. Je kan autonoom werken, maar houdt er even goed van om met andere collega’s te sparren. Samenwerken zit in je DNA.

 • Ervaring binnen de sector (hoger) onderwijs is een plus, maar geen must. Maar je hebt sowieso feeling met onze materie, namelijk (levenslang) leren en onze doelgroepen. 

 • Je hebt ervaring met projectwerking: je weet dat een overzichtelijke planning het begin is van een geslaagd project, bent in staat goede briefings op te stellen, deadlines op te volgen en coördineren doe je op automatische piloot.  

 • Je hebt ervaring met het opvolgen van (marketing) data/leads en rapportage.

 • Je weet te werken met Google Analytics 4 en social media tools (Meta, TikTok, LinkedIn). Ervaring met MS Dynamics is een stevige plus, datavisualisatie via tools zoals Power BI ook. 


Toelatingsvoorwaarden


 • Je bent in het bezit van een bachelor, graduaat (of gelijkwaardig door ervaring).


Aanbod

Onze troeven • een statutaire aanstelling

 • een loon in functie van je kennis en ervaring met een aantrekkelijk groeipad van barema B21 tot B32

 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om van thuis te werken

 • volledige terugbetaling van je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer 

 • een fietsvergoeding van 0,231 euro/km

 • een laptop en een internetvergoeding van 20 euro per maand

 • een werkplek midden in de bruisende metropool Antwerpen Salaris

Je ontvangt een loon in functie van je kwalificaties en ervaring binnen de loonrange salarisschaal 5.1 (barema 592 - B21), salarisschaal 5.2 (barema 584 - B22) van de AP Hogeschool.Er kan een geldelijke anciënniteitsbijslag worden toegekend conform het reglement toekenning geldelijke anciënniteitsbijslag van maximum 10 jaar op grond van de beoordeling van nuttige beroepservaring.Je krijgt een aanstelling in een statutair tijdelijk vacant ambt voor 50% ten vroegste vanaf 05-02-2024 tot en met 31-12-2024.


 

Opmerkingen

Wijze van solliciteren

Je kan uitsluitend via http://vacatures.ap.be/ kandideren. Deze vacature blijft open staan tot er een geschikte kandidaat werd gevonden. Je kandidaatstelling bevat een gemotiveerde brief, een uitgebreid CV, een kopie van het gevraagde diploma en, indien van toepassing, een gelijkwaardigheidsverklaring van het gevraagde diploma. 

Ben je niet in het bezit van het gevraagde diploma, maar beschik je wel over een diploma secundair onderwijs (derde graad) en heb je minstens 5 jaar relevante ervaring dan kan je – in een latere fase in het selectieproces – aan de hand van een portfolio erkenning krijgen van eerder verworven competenties.Selectieprocedure

De selectie gebeurt door een selectiecommissie. Op basis van de ingezonden kandidaturen beslist deze commissie welke kandidaten worden uitgenodigd voor een selectie-interview. Een bijkomende selectieronde en/of proef kan georganiseerd worden. Indiensttreding

De geselecteerde kandidaat dient bij de indiensttreding te voldoen aan de bepalingen van artikel V. 106 van de Codex hoger onderwijsPlaats van tewerkstelling

Campus Lange Nieuwstraat - Lange Nieuwstraat 101, 2000 Antwerpen

Contactinformatie

Informatie betreffende vacature
Vragen over de inhoud van de vacature?
Ariane Van Houdt (ariane.vanhoudt@ap.be)
Informatie betreffende selectieprocedure
Directie Personeel ATP
E-mail: wervingenselectie@ap.be

Te noteren


Datum kandidaatstelling: 31/12/2099

Datum interview: ten vroegste vanaf 19/06/2024

Indiensttreding: ten vroegste vanaf 19/06/2024